Nordmøre og Romsdal
Nordmøre og Romsdal

Vinterhage eller Hagestue?

Når skal du bruke din nye utestue?

Ønsker du å forlenge sommeren? Forlenge sesongen fra tidlig vår til sen høst? Eller ønsker du muligheten til å nyte ditt nye uterom året rundt? Hos oss kan du få det du ønsker!
Vi har komplett aluminiumssystem, og kan levere alle farger i RAL-skalaen!

Verdt å tenke på

Sesong:
Hvilket behov har dere, og hva har dere lyst på? Tenk over når det er dere ønsker å benytte deres nye uterom.

Reisverk:
Har du allerede et eksisterende reisverk du ønsker å benytte? Er dette i bra stand, må det endres på noe på forhånd? Ønsker du å benytte kun våre aluminiumsløsninger?

Tak:
Skal dere kun benytte eksisterende tak, eller vil dere også utvide taket med glass eller kanalplast slik at dere får uterommet litt større?

Vegger:
Her er det bare fantasien som setter grenser. Bland ulike materialer for å få akkurat det uterommet du ønsker deg! Vil du ha noen faste vegger, noen vinduer og mye skyvedører? Husk at du også kan få skyvevindu.

Ventilasjon:
Vi anbefaler at dere har luftemulighet på begge sidene av uterommet. Om dere har et luftevindu i hver ende, eller om dere har skyvedører – de kan evt. låses i luftestilling.

Peis:
Ønsker dere peis må dere ta hensyn til det før vi tegner uterommet deres. Både med tanke på bæring i gulv, pipe gjennom taket, og også god ventilasjon.

Grunnarbeid gulv:
For helårsbruk anbefaler vi isolert og tett gulv. Er det nok bæring, og bæring på rett sted?

Byggekostnad:
Eventuelle byggekostnader kommer i tillegg. Alle kostnader vedr. montering av selve vinterhagen får dere av oss.

Byggesøknad:
Alle utestuer som er knyttet til huset må byggesøkes. Litt forskjell fra kommune til kommune, men stort sett er det en forenklet byggesøknad. Ofte enklere enn man tror.

PS. Under brosjyren er det en X med piler på – trykk på den så får du fullskjermvisning av brosjyren.

Ta kontakt med oss så hjelper vi dere med planleggingen!