Vinduer er en uatskillelig del av huset, men når barn kommer inn i livene våre, kan vinduer raskt bli et mareritt for alle nye foreldre. Barn har ingen kunnskap om hvordan de kan estimere faren, så det er foreldre som er ansvarlige for deres sikkerhet. Det kan være veldig risikabelt når et barn lett kan åpne et vindu. Vi har alle lest eller hørt historier om barn som slapp ut av et vindu. Derfor er det veldig viktig å sikre at alle vinduer og dører har installert sikkerhetsutstyr slik at barn kan leke og utforske verden i trygge omgivelser. Heldigvis er det mange løsninger for et barnesikkert hjem.

SIKKERHETSBESLAG – TILT BEFORE TURN

Det første elementet som må tas i betraktning når du velger et barnesikkert vindu er et spesielt beslag som gjør at vinduet ikke kan åpnes uten å vippe det først, noe som forhindrer at barnet plutselig åpner og faller ut av vinduet.

Derfor anbefaler vi å velge vinduer som åpnes innover. Dreiende og utgående vinduer kan være ganske risikable ved bred åpning.

 

SIKRE HÅNDTAK

Barn er vanligvis veldig aktive, og det er vanskelig å forutsi ideene deres. For å forhindre fall fra høyden, kan du bestille et håndtak som bare åpnes på en viss måte. Et av slike håndtak er HOPPE SECUSTIK, som inneholder en patentert låsemekanisme. Ved å vri et håndtak fra lukket til andre håndtaksposisjoner, slås på selvlåsemekanismen med et presisjonsklikk. Håndtaket lager også vanligvis en typisk lyd slik at det høres om vinduet åpnes, noe som er et stort pluss for vindusikkerhet.

Hvis du ønsker å legge til ekstra sikkerhetsmekanismer til håndtaket, kan du få et låsbart håndtak med en nøkkel. Det begrenser risikoen for en ulykke og gjør det vanskelig å passere vinduet. På markedet kan vi også finne håndtak med en spesiell knapp som du må trykke på før du åpner et vindu. Da blir det nesten umulig for et barn å åpne et vindu uten foreldrekontroll.

Noen av Secustik-håndtak inkluderer også KISI (Keep Infants Safe Inside) sikkerhetsfunksjon. Med KISI tilbyr HOPPE et barnesikkerhetselement for vindushåndtak som gjennom det nødvendige tohåndsgrepet oppfyller gjeldende krav til beskyttelse mot uautorisert åpning av vinduet. KISI har et veldig diskret design og kan kombineres med håndtak fra seriene Atlanta, London, New York og Tokyo innen Hoppe-produktene.

KISI2 oppfyller den svenske standarden SS 3587 og er testet i henhold til Nordtest-metoden NT CONS 018.

SIKKERHETSGLASS

Det er også en god idee å tilby en sikker vindusrute som kan forhindre tap. Mest motstandsdyktige vinduskonstruksjoner er vinduer med laminatglass i klasse P2 eller P4.  Laminatglasset kjennetegnes av en folie som midlertidig beskytter mot innbrudd og øker sikkerheten i tilfelle av en ulykke.

Laminatglass inneholder en PVB-folie som reduserer risikoen for knusing. Selv om barn treffer en vindusrute med knyttneven så hardt at den knuser, skal den ikke sprekke i små biter på gulvet, men folien skal holde dem sammen. Alternativt kan også brukes et vanlig herdet glass.

Hvis bygningen ligger i en støyende gate, er det også verdt å ta vare på akustisk isolasjon. Det er en mulighet for å montere vinduer med en Rw-koeffisient fra 36dB til 45dB. De begrenser støynivået betydelig fra utsiden, og blir med det sammen uerstattelige på barnets soverom.

Man kan velge sikkerhetsglass til alle våre PVC-vinduer, som testes regelmessig og mottatt et godkjenningsbevis fra både svenske RISE og norsk NDVK. Les mer om dette her.

I tilbudet vårt kan du finne nedenstående sikkerhetsglass:

LUFTSTRØM

Hvis vi bestemmer for å låse vinduet med nøkkelen, er det verdt å sikre riktig ventilasjon. For dette formålet brukes delte ventiler som sikrer konstant luftutveksling selv om vindu er tett lukket. Ventiler er helt vedlikeholdsfrie små enheter og fungerer automatisk. I tillegg bruker de ikke noen form for strømforsyning. Takket være ventiler kan vi også kontrollere fuktighet i rommet (for høyt luftfuktighetsnivå svekker trivsel og påvirker helsen). God ventilasjon forhindrer dannelse av mugg og sopp.

Barnets sikkerhet er den viktigste oppgaven for alle foreldre. Hvis du velger vinduer til barnerommet, fokuser på barnets behov og tenk på alle farene. Barnesikre vinduer krever ekstra beskyttelse mot uautorisert åpning av vinduet. I tilfelle av slag minimaliserer risikoen for skader, beskytter barnet mot lyd og sikrer luftstrøm. Vi tilbyr kvalitetsprodukter til barnesikre vinduene dine.

Artikkelen er hentet fra nettsidene til Venska, vår eksportpartner på vindu.